Ana Sayfa Dünya Çin BM Daimi Temsilcisi Gazze’deki İnsani Krize Dikkat Çekti

Çin BM Daimi Temsilcisi Gazze’deki İnsani Krize Dikkat Çekti

0
Çin BM Daimi Temsilcisi Gazze’deki İnsani Krize Dikkat Çekti

Çin BM İnsan Hakları Konseyi’nde İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Çın Şü, BM İnsan Hakları Konseyi’nin 55. Oturumu sırasında ülkesi adına konuşma yaptı. Çın, Gazze’de yaşanan benzeri görülmemiş insani krize dikkat çekerek acil bir ateşkesin uluslararası toplumun talebi ve barışa ulaşabilmenin temel gereği olduğunu belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı Kararlarının Uygulanması Çağrısı

Daimi Temsilci Çın, İsrail’e Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırımın önlenmesine yönelik geçici tedbir ve talimatlarını uygulama çağrısında bulundu. Ayrıca, insani yardım örgütlerinin Gazze’de faaliyetlerini yürütebilmesine olanak sağlanması gerektiğini vurguladı.

Çin’in Filistin Halkının Haklı Mücadelesini Desteklediği İfade Edildi

Çın, Çin’in Filistin halkının meşru ulusal haklarını kazanmaya yönelik haklı davasını desteklediğini belirterek, Filistin topraklarının işgaline ve nüfusun zorla yerinden edilmesine karşı olduklarını vurguladı. İki devletli çözümün uluslararası toplumun genel kabulü ve Filistin ile İsrail’in barış içinde bir arada yaşayabilmesinin en gerçekçi yol olduğunu dile getiren Çın, tüm ülkelere bu yönde çaba göstermeleri çağrısında bulundu.