Ana Sayfa Dünya ABD Başkanı Joe Biden, Savcı Hur’un Raporunu Değerlendirdi

ABD Başkanı Joe Biden, Savcı Hur’un Raporunu Değerlendirdi

0
ABD Başkanı Joe Biden, Savcı Hur’un Raporunu Değerlendirdi

Biden, Savcılıkla İşbirliği Yaptığını Savundu

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Özel Yetkili Savcı Hur’un kamuoyuna yeni açıkladığı raporu değerlendirdi. Biden, evinden çıkan gizli belgelerle ilgili olarak savcılıkla işbirliği yaptığını ve kasıtlı olarak dosyaları elinde tutmadığını iddia etti. Kendisine yönelik herhangi bir suçlama olmadığını belirten Biden, raporun doğrusunun bu olduğunu söyledi.

Biden, Hafızasının İyi Olduğunu Savundu

Biden, raporda kendi hafızasına ve yaşına ilişkin yapılan bazı ifadelerden rahatsız olduğunu belirtti. Akıl sağlığının ve hafızasının iyi olduğunu savunan Biden, rapordaki iddiaların doğru olmadığını söyledi. “Bana hafızam iyi değil demişler, halbuki hafızam gayet iyi durumda. Oğlumun ölüm yılını hatırlamadığım belirtilmiş, buna nasıl cüret ederler, kim bunu unutabilir?” diyen Biden, hafızasının iyi olduğunu birkaç kez vurguladı.

Meksika Devlet Başkanı Sisi İfadeleri Gündem Yarattı

Biden, Gazze ile ilgili bir soruya yanıt verirken “Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm” şeklinde konuşması Amerikan kamuoyunda ve medyasında gündeme geldi. Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, bu cümleyi sosyal medya hesaplarında paylaşarak Biden’ın başkanlığa uygun olmadığı yorumlarını yaptı. Amerikan medyası da Biden’ın hafızasının iyi olduğunu söyledikten hemen sonra Meksika Devlet Başkanı Sisi şeklinde nitelemesinin ciddi soru işaretlerine yol açtığını belirtti.

Savcı Hur, Biden’a Suçlama Yapmadı

Özel Yetkili Savcı Robert Hur, raporunda Biden’ın evinden çıkan gizli belgeleri bilerek elinde tuttuğunu, ancak hafızasının zayıf olması nedeniyle suçlamada bulunmayacağını açıkladı. Raporunda, Biden’ın kendisini jüriye karşı sempatik, iyi niyetli ve hafızası zayıf yaşlı bir adam olarak sunacağını belirten Hur, Biden’ın hafızasının zayıflığına dikkat çekti.

Gizli Belgeler İle İlgili Açıklamalar

Ocak 2023’te yapılan açıklamalarda, Biden’ın kişisel ofisinde ve evinde gizli belgelerin bulunduğu bildirilmişti.